torsdag 30 augusti 2012

Äpple Master Class

24:e Oktober 09:00-17:00

Heldag med äpple på längden och tvären i en unik Master Class på Restaurangakademien!


Äpple är någonting som vi i Sverige börjar ta mer och mer på allvar. Såväl alkoholfria exemplar som alkoholhaltiga drycker börjar dyka upp med svensk härkomst, därtill kommer de franska redan välkända produkterna.


Magnus Svensson välkänd för sin must genom Gastronomigruppen som producerar must med både geografiskt ursprung och äppelsort presenterad på flaskan kommer att inleda dagen med att berätta om Sverige som äppelland då och nu men låter oss även smaka lite på framtiden. Vi kommer här också att gå igenom olika typer av äppelmust och diskutera framställning och äppelsorter.


Håkan Svensson, pomolog med stark drivkraft inom Sveriges Pomologiska Sällskap samt författare till "Äpplen i Sverige" tillika ansvarig för genbanken som ombesörjer äpplen på Julita gård i Sörmland. Håkan guidar oss genom äpplet förtrollade värd och vi får se storheten bakom äpplet.


I alla delar kommer tillverkningsprocessen och jäst att plockas upp till ytan och aktualiseras genom provningar som resten av dagen kommer att hållas av David Lagnetoft som provningsledare.

Några av er kanske känner David från en ciderprovning på Byn!


Äppelcider och Äppelbrännvin kommer att vara fokus för Davids provningar.

Varmt välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar