Le Paulmier finns i Pays d'Auge området i hjärtat av Normandie. De tillverkar cider och poiré i en tradition med rötter från pomologins fader, Le Paulmier. I deras cider pressas ekologiska äpplen tillsammans med nypon (0,2%) likt man traditionellt gjorde då man bland äppelodlingarna odlade bär och örter. I deras poiré pressas ekologiska päron med 0,2% havtorn. Musten får sedan jäsa spontant och jästen från bären gör att en speciell smak utvecklas.
Cidre du Bocage består av 80% söta och bittersöta äpplen: Saint Martin, Groin d'âne, Doux Normandie, Bedan, Antoinette, Petite sorte, Joly Rouge och Rouge Duret samt 20% bittra äpplen: Rambeau och René Martin
Poiré du Bocage är tillverkad av ciderpäronsorterna: Planc de blanc pears with Rouge vigne, Verdot, Gai Blanc, Antricotin, Beauvais och Fausset.
Le Paulmier har också utvecklat en alkoholfri innovativ produktserie. Den består av tre produkter och basen i de alla är normandisk cideräppelmust som kompletteras med till exempel tranbär och ingefära.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar