måndag 24 januari 2011

Cocktails och konst


IDAC är en intresseorganisation för producenter av calvados som varje år utlyser en tävling för att få bartenders att intressera sig för calvados som ingrediens i cocktails. 13 olika länder är representerade och totalt dryga 60 tävlande i tre grenar, en för professionella bartenders, en för studenter och en för journalister.

Förr om åren har drinkarna tolkat en målning och ett tema och 2010 handlade det om att så gott, skickligt och snyggt göra impressionistiska cocktails.

Också Sverige deltar i denna tävling och representeras av den bartender som vunnit Sveriges äldsta och största neutrala drinktävling "Årets bartender" samt en student som utses av
Sveriges bartendergille. Även Riktig Cider kommer att engagera sig i uttagningen till den stora tävlingen i Normandie vilket vi förstås ser fram emot.


Tävlingen startade för att även få yngre att börja intressera sig för calvados då producenterna oroade sig för att deras kunder blev allt äldre. Den student som ska representera Sverige kommer att utses på en tävling på Stockholms Hotell- & Restaurangskola.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar